اهداف تزریق پی آر پی مو چیست؟

اشتراک گذاری

شاید تا سالها قبل هیچکس حتی فکر هم نمی‌کرد که یک روز بتوان با استفاده از خون گرفته شده از بدن، غنی کردن آن و تزریق دوباره آن به بدن، باعث درمان بسیاری از بیماری‌ها شد.
پلاسما بخشی از خون و حاوی پلاکت‌هایی است که به لخته شدن خون کمک می‌کنند. همچنین حاوی پروتئین‌هایی است که از رشد سلولی حمایت می‌کنند. محققان با جداسازی پلاسما از خون، محلول PRP را که همان پلاسمای غنی از پلاکت است تولید کرده‌اند. تزریق PRP به بافت‌های آسیب دیده، بدن شما را برای رشد سلول‌های جدید و سالم تحریک می‌کند و باعث بهبود بافت آسیب دیده می‌شود. از آنجا که فاکتورهای رشد در محلول PRP متمرکز شده‌اند، با تزریق این محلول بافت‌های بدن ممکن است سریع‌تر بهبود یابند.
این روش درمانی به طور قطعی اثبات نشده است. همچنین به عنوان یک روش درمان توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تأیید نشده است. با این حال، پی آر پی به عنوان یک روش شناخته شده برای بهبود جراحات توسط بسیاری از افراد استفاده می‌گردد.

 

اهداف تزریق PRP چیست؟
در حال حاضر محققان در حال آزمایش روشPRP برای اهداف مختلف هستند. نمونه‌هایی از این موارد عبارتند از:
ریزش مو: پزشکان پی آر پی را به پوست سر تزریق کرده‌اند تا رشد موها را افزایش داده و از ریزش مو جلوگیری کنند. درواقع تزریق پلاسمای غنی از پلاکت در درمان آلوپسی آندروژنیک، که به عنوان طاسی الگوی مردانه و یا زنانه نیز شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار موثر باشد.

آسیب‌های تاندونی: تاندون‌ها نوارهای سفت و ضخیمی از بافت هستند که ماهیچه را به استخوان متصل می‌کنند. تاندون‌ها معمولاً پس از آسیب دیر بهبود می‌یابند و درد فراوانی را نیز به همراه دارند. پزشکان از تزریق PRP برای درمان مشکلات مزمن تاندون، استفاده می‌کنند.

جراحات حاد: پزشکان با استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)، آسیب‌های حاد ورزشی مانند کشیده شدن عضلات همسترینگ پشت ران و یا پیچ خوردگی زانو را درمان می‌کنند.
ترمیم بعد از جراحی: گاهی پزشکان پس از جراحی از تزریق PRP برای ترمیم پارگی تاندون (مانند تاندون روتاتور کاف در شانه) یا رباط ها (مانند رباط صلیبی قدامی) استفاده می‌کنند.

 

درمان آرتروز: تزریق PRP در زانو ممکن است به افراد مبتلا به آرتروز کمک کند. یک مطالعه معتبر در سال ۲۰۱۵ نشان داد که تزریق پی آر پی برای درمان آرتروز موثرتر از تزریق اسید هیالورونیک (یک درمان سنتی) است. با این حال، این مطالعه بر روی یک گروه کوچک ۱۶۰ نفره انجام شده است؛ بنابراین آزمایشات بزرگتری برای نتیجه قطعی لازم است.
توجه به این نکته ضروری است که هیچ یک از این موارد به طور قطعی برای ارائه نتایج اثبات نشده است.


چگونه خود را برای تزریق PRP آماده می‌کنید؟
چند مرحله برای آماده سازی برای تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) وجود دارد. این مراحل بستگی به نحوه دریافت PRP دارد.
محلول PRP را می‌توان به روش‌های مختلف تزریق کرد. به عنوان مثال، گاهی اوقات یک محلول بی‌حس کننده لیدوکائین قبل از تزریق روی پوست سر شما استفاده می‌شود. در این صورت بایستی سریعا تزریق محلول پی آر پی را پیش از پایان تاثیر بی‌حسی استفاده کرد. در موارد دیگر، بی‌حسی موضعی با محلول PRP مخلوط می‌شود تا هر گونه ناراحتی را کاهش دهد. گاهی اوقات، پزشک شما PRP را در طول جراحی تزریق یا اعمال می‌کند.

 

مراحل انجام روش PRP
در اینجا آنچه از یک روش معمولی تزریق PRP انتظار می‌رود را برای شما شرح می دهیم:
یک فرد متخصص در این زمینه نمونه‌ای از خون شما را تهیه می کند. میزان نمونه بستگی به محل تزریق پی آر پی دارد. به عنوان مثال، مقدار خون مورد نیاز برای تزریق به پوست سر ۲۰ میلی لیتر می باشد. این مقدار کمی بیشتر از یک قاشق چای خوری است. نمونه خون در دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌گیرد. این دستگاه بسیار سریع می‌چرخد و باعث جدا شدن اجزای خون می‌شود. فرایند جداسازی حدود ۱۵ دقیقه به طول می‌انجامد. یک تکنسین، پلاسمای جدا شده را می‌گیرد و برای تزریق به منطقه آسیب دیده آماده می‌کند.

پزشکان اغلب از تصویربرداری مانند سونوگرافی برای مشخص کردن مناطق خاصی برای تزریق، مانند تاندون استفاده می‌کنند. سپس پزشک پلاسمای غنی از پلاکت را که حاوی فاکتورهای رشد فراوان است، به منطقه آسیب دیده تزریق می‌کند.


عوارض جانبی روش PRP چیست؟
از آنجا که PRP شامل تزریق ماده‌ای به پوست است، عوارض جانبی نیز می‌تواند به همراه داشته باشد. از آن جایی که محلول PRP حاوی موادی است که مستقیماً از بدن شما می‌آیند، خطرات ناشی از تزریق ماده‌ای بیگانه به بدن را به دنبال ندارد؛ اما می‌تواند خطراتی ناشی از انجام تزریق وجود داشته باشد، از جمله: عفونت، کبودی، درد در محل تزریق.
شما باید در ارتباط با این خطرات احتمالی با پزشک خود صحبت کنید و همچنین در ارتباط با اقدامات مورد نیاز برای به حداقل رساندن این خطرات، مشورت کنید.
پس از انجام تزریق پی آر پی، به استراحت احتیاج ندارید. ممکن است پزشک به شما توصیه کند که از منطقه آسیب‌دیده و مورد تزریق مراقبت‌های ویژه ای را انجام دهید. ولی به طور کلی به استراحت پس از تزریق احتیاجی ندارید و می‌توانید بلافاصله به زندگی روزمره خود بازگردید.

 

هزینه انجام روش PRP بسته به هدف تزریق و کیت‌های مورد استفاده، متفاوت است.
از آنجا که تزریق PRP به منظور بهبود یا رشد انجام می‌شود، بلافاصله پس از دریافت تزریق، انتظار مشاهده تغییرات را نداشته باشید. با این حال، در چند هفته یا ماه، تغییرات اتفاق افتاده و سبب بهبود ناحیه تزریق می‌گردد.
به طور معمول درمان به روش پی آر پی طی چند جلسه باید تکرار شود، تا بهترین نتیجه درمانی حاصل گردد.

امروزه روش PRP به عنوان یک روش درمانی برای بسیاری از بیماری‌ها و همچنین معضلات مربوط به پوست و مو شناخته شده است. اما اگر مبتلا به هر یک از بیماری‌های ذکر شده در متن شده‌اید، بدون مشورت با پزشک سراغ روش پی آر پی و همچنین هیچ روش درمانی دیگری نروید؛ و با مشورت با پزشک و بررسی علت اصلی بیماری و راهکارهای درمانی موجود، بهترین روش درمانی را انتخاب کنید.

جهت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

    نام و نام خانوادگی:

    شماره تماس:

    زمینه مشاوره:

    اگر این مقاله را دوست داشتید، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Buttonتماس سریع (لمس کنید)