چگونه می‌توان ملاسما را درمان کرد؟

اشتراک گذاری

 

ملاسما یک بیماری پوستی است که معمولا با لکه‌های قهوه‌ای رنگ یا لکه‌های کک و مک مشخص می‌شود و اغلب به آن “لک بارداری” می‌گویند، زیرا اغلب زنان باردار را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به طوری که حدود ۱۵ تا ۵۰ درصد زنان باردار به آن مبتلا می‌شوند. ملاسما به ندرت در دوران بلوغ اتفاق می‌افتد و معمولا بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی شروع می‌شود.

اگرچه این اختلال کاملاً بی‌ضرر است، اما باعث می‌شود که برخی از افراد احساس ناخوشایندی نسبت به آن داشته و از لحاظ ظاهری دچار کاهش اعتماد به نفس شوند. برخی از افراد ممکن است از اینکه به دیگران اجازه دهند وضعیت پوست آنها را ببینند خجالت بکشند. خوشبختانه ملاسما معمولاً بعد از حدود سه ماه محو می‌شود.

 

ملاسما بیشتر در کجا رخ می‌دهد؟

ملاسما بیشتر روی گونه‌ها، بینی، چانه، بالای لب فوقانی و پیشانی ظاهر می‌شود. گاهی اوقات بازوها، گردن و پشت شما را درگیر می‌کند. در واقع، ملاسما می تواند هر بخشی از پوست شما را که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد، تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل است که اکثر افراد مبتلا به ملاسما متوجه می‌شوند که علائم آنها در ماه‌های تابستان بدتر می‌شود.

ملاسما باعث ایجاد لکه‌های قهوه ای روشن، قهوه‌ای تیره و/یا مایل به آبی یا لکه‌هایی مانند کک و مک روی پوست شما می‌شود. گاهی اوقات لکه‌ها ممکن است قرمز یا ملتهب شوند. ملاسما به طور معمول روی شانه‌ها، بازو، پیشانی، گونه‌ها، بینی، لب و طرفین گردن ( به خصوص در افراد میانسال) ظاهر می‌شود.

متخصصین ما در سحر کلینیک با بررسی بصری پوست شما با اطمینان تصمیم می‌گیرد که آیا ملاسما دارید یا به نوع دیگری از اختلالات پوستی دچار شده‌اید.

چه کسانی در خطر ابتلا به ملاسما هستند؟

افراد با پوست روشن‌تر نسبت به افرادی که پوست قهوه‌ای تیره‌تری دارند کمتر به ملاسما مبتلا می‌شوند. زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به ملاسما هستند؛ به طوری که حدود ۱۰ درصد از کسانی که به ملاسما مبتلا می‌شوند مرد و ۹۰ درصد زن هستند.

 

آیا ملاسما دائمی است؟

ملاسما نوعی اختلال مزمن است. این بدان معنی است که ماندگاری طولانی دارد (سه ماه یا بیشتر). برخی از افراد سال‌ها یا تمام زندگی خود ملاسما دارند. افراد دیگر ممکن است برای مدت کوتاهی مانند دوران بارداری با ملاسما دست و پنجه نرم کنند.

 

آیا می‌توان از ملاسما پیشگیری کرد؟

متأسفانه، شما نمی‌توانید عوامل ژنتیکی را حذف کنید، یا در هنگام بارداری وضعیت پوست را متوقف نمایید. اما ممکن است بتوانید از عوامل ذکر شده که ملاسما را بدتر می‌کنند اجتناب کنید. در حال حاضر هیچ دارویی نمی تواند به طور کامل از ملاسما جلوگیری کند. با این حال، یک رژیم غذایی دوستدار پوست شامل مقادیر کافی ویتامین D احتمالا کمک کننده است. هیچ درمان قطعی برای ملاسما وجود ندارد که به طور خودکار ملاسما را ناپدید کند و ممکن است پس از مدتی ملاسما بازگردد. پس بهتر است اگر ملاسما دارید، حتما از موارد زیر اجتناب کنید:

• درمان‌های هورمونی
• پیشگیری از بارداری، به ویژه قرص‌های ضد بارداری خوراکی حاوی استروژن و پروژسترون
• نور LED از تلویزیون، لپ تاپ، تلفن همراه و تبلت شما
• صابون های معطر
• استفاده از محصولات مراقبت از پوست که پوست شما را تحریک می‌کند
• سولاریوم
• اپیلاسیون

 

درمان لک و ملاسما
درمان ملاسما درمان آسانی نیست. پیش از تعیین یک برنامه درمانی، متخصص تلاش می‌کند تا دلیل اصلی ایجاد ملاسما را پیدا کند. آیا نور خورشید باعث ایجاد ملاسما شده است یا کنترل بارداری شما؟ ژنتیک بر روی ایجاد ملاسما تاثیرگذار بوده است یا مراقبت‌های پوستی شما؟
ملاسما ممکن است خود به خود از بین برود، ممکن است دائمی باشد، یا ممکن است در عرض چند ماه به درمان پاسخ دهد. اکثر موارد ملاسما با گذشت زمان و به خصوص با محافظت خوب در برابر نور خورشید و سایر منابع نور از بین می‌روند.

اولین کاری که باید برای درمان ملاسما انجام دهید این است که مطمئن شوید که باعث بدتر شدن ملاسما نمی‌شود. این کار را با دوری از نور خورشید، سولاریوم، اپیلاسیون، صفحه‌های ال‌ای‌دی، صابون‌های تحریک‌کننده و مصرف قرص‌های ضدبارداری انجام دهید. در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید، حتما از کرم ضد آفتاب با اکسید آهن و SPF 30-50 هر دو ساعت یکبار استفاده کنید و همچنین از کلاه لبه پهن استفاده کنید.

 

راه دوم مصرف داروهای موضعی است. درمان موضعی با استفاده از مهارکننده‌های تیروزیناز با توقف تشکیل ملانین (رنگ تیره) از تشکیل رنگدانه‌های جدید جلوگیری می‌کند.
درمان موضعی تنها گزینه شما نیست. روش هایی وجود دارند که توسط متخصصین ما در سحر کلینیک ارائه شده و در بهبود ملاسما موثر هستند.

مثل:
لایه برداری شیمیایی: در این روش، متخصص پوست ماده شیمیایی را روی پوست شما قرار می‌دهد که ممکن است باعث لایه‌برداری آن شود. پوستی که بازسازی می‌شود باید صاف تر و یکنواخت‌تر باشد.
روش‌های مبتنی بر نور: مانند نور پالسی شدید، لیزرهای تکه‌ای غیرآبلاتیو و لیزرهای سوئیچ کیو با جریان کم.
میکرودرم ابریژن: این روش درمانی لایه‌های بالایی پوست را از بین می‌برد و ممکن است به روشن شدن لکه‌های تیره کمک کند.

 

زندگی با ملاسما چگونه است؟

ملاسما شایع، طبیعی و بی ضرر است، اما می تواند آزاردهنده باشد. این اختلال پوستی می‌تواند زندگی اجتماعی شما را تحت تاثیر قرار دهد. اما لازم نیست فقط «با آن زندگی کنید».

گزینه‌های درمانی و اقدامات پیشگیرانه‌ای برای آن وجود دارد که می‌توانید انجام دهید. حتما از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بدون ضد آفتاب خودداری کنید. زمان استفاده از صفحه نمایش را در مقابل تلویزیون، تبلت، تلفن همراه و رایانه خود کاهش دهید.

روشی برای جلوگیری از بارداری انتخاب کنید که شامل هورمون نباشد. از توصیه‌های درمانی و مدیریتی متخصصین زیبایی استفاده کنید تا مطمئن شوید که درمان مناسب را دریافت می کنید. سحر کلینیک با مشاوره در این زمینه به شما در درمان و پیشگیری از ملاسما کمک می‌کند.

مشاوران ما سوالات شما را پاسخ داده و نگرانیهایتان را رفع خواهند کرد.

 

جهت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

    نام و نام خانوادگی:

    شماره تماس:

    زمینه مشاوره:

    اگر این مقاله را دوست داشتید، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Buttonتماس سریع (لمس کنید)