بالون معده چگونه انجام می‌شود؟ و برای چه افرادی مناسب است؟

اشتراک گذاری

بالون معده

کم خطر ترین روش برای کاهش وزن شامل کمتر خوردن، بهبود رژیم غذایی و انجام ورزش بیشتر است.

گاهی اوقات نیز داروهایی که پزشک عمومی شما تجویز می کند می تواند در این مسیر برای شما کمک کننده باشد. اما گاهی اوقات این مسیر برای همه افراد به آسانی طی نمی شود و ممکن است بارها در پیش بردن این راه شکست بخورند.

امروزه روش های جراحی بسیاری برای کاهش وزن وجود دارند. اسلیو معده، بای پس معده، باندینگ معده و …. از جمله این روش هاست. در این مطلب از مقالات کلینیک سحر قصد داریم تا شما را با بالون معده به عنوان یکی از روش های لاغری آشنا کنیم.

در روش لاغری با استفاده از بالون، یک بالون سیلیکونی در معده شما قرار می گیرد. این کار باعث می شود شما زودتر احساس سیری کنید تا کمتر غذا بخورید.

برای اینکه بهترین تاثیر را از عمل بالون معده ببینید، باید عادات غذایی بهتری داشته باشید تا به کاهش وزن طولانی مدت خود کمک کنید، اما این بستگی به توانایی شما در حفظ سبک زندگی جدیدتان دارد.

بالون معده می تواند به شما در درمان بیماری هایی از قبیل فشار خون بالا و دیابت نوع دو کمک کند، زیرا زمانی که کاهش وزن به صورت طولانی مدت رخ دهد، می تواند به بهبود مشکلات و بیماری هایی که تحت تاثیر عوارض ناشی از چاقی ایجاد شده اند، کمک به سزایی کند.

 

عمل بالون معده چگونه انجام می پذیرد؟

عمل بالون بدون ایجاد هیچ شکاف و درد و در مدت زمان ۲۰ دقیقه تا یک ساعت انجام می گیرد و فرد پس از انجام عمل می­‌تواند به خانه باز گردد.

پزشک یک دستگاه اندوسکوپ انعطاف پذیر را در پشت گلوی شما قرار می دهد. در واقع آندوسکوپ لوله ای باریک و منعطف است که یک لامپ و یک دوربین به سر آن متصل می­‌باشد.

سپس ممکن است پزشک از شما بخواهد تا با شبیه سازی عمل بلع به لوله آندوسکوپ کمک کنید تا به مری و سپس معده شما وارد شود.

در این هنگام پزشک شما قادر خواهد بود مشکلاتی مانند التهاب یا زخم را بررسی کند. اگر مشکلی را نبیند، از آندوسکوپ برای عبور دادن بالون تخلیه شده به معده شما استفاده می کنند.

بالون به یک لوله نرم متصل می شود و پزشک از لوله برای باد کردن بالون معده با ۶۵۰ تا ۷۵۰ میلی لیتر هوا یا ۴۰۰ تا ۷۰۰ میلی لیتر نمک استفاده می کند.

 

نحوه عملکرد بالون معده

بالون معده انواع مختلفی دارد، اما مکانیزم عملکرد همه­‌ آن ها مشابه یکدیگر است. بالن معده بخش زیادی از معده­ شخص را اشغال می­‌کند.

در نتیجه جای کمی برای غذاهای مصرفی شخص باقی مانده و زودتر از حالت عادی احساس سیری می­‌کند.

همچنین بالن معده باعث می­‌شود، مواد غذایی زمان بیشتری در معده باقی بمانند. در این حالت چون مواد غذایی به آرامی و دیرتر از معده خارج می­‌شوند، فرد دیرتر دچار احساس گرسنگی می­‌شود.

این احساس سیری به این دلیل است که بالن می‌­تواند در میزان هورمون کنترل اشتها تغییر ایجاد کند.

با این تغییر فرد احساس گرسنگی کمتری دارد و همان طور که گفته شد مواد غذایی کمتری استفاده می‌­کند. در نتیجه بدن از ذخایر چربی و … برای گرفتن انرژی مورد نیاز استفاده کرده و این روند به کاهش وزن ختم می‌­شود.

 

بالون معده برای چه افرادی مناسب است ؟

اگر نمره BMI و یا شاخص توده بدنی شما بیش از ۴۰ باشد (چاقی مفرط)، بالون معده می تواند کمک به سزایی به کاهش وزن شما بکند؛ همچنین در صورت دارا بودن BMI بالای ۳۵ و ابتلا به سایر مشکلات پزشکی مانند دیابت نوع دو، فشار خون بالا، آپنه خواب (تنفس شما برای ۱۰ ثانیه یا بیشتر در طول خواب قطع می شود)، مشکلات تنفسی و یا بیماری قلبی، می توانید از این روش برای کاهش وزن خود استفاده کنید.

بالون معده فقط تا ۹ ماه می تواند در جای خود بماند. به همین دلیل، می توان از بالون معده برای کمک به کاهش وزن برای آماده شدن برای جراحی کاهش وزن و یا برای کاهش خطرات و عوارض جدی ناشی از چاقی تا پیش از تصمیم گیری برای راهکاری اصولی جهت کاهش وزن استفاده کرد.

 

آیا سیلیکون بی خطر است؟

مطالعات زیادی برای یافتن بی خطر بودن سیلیکون انجام شده است. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد افرادی که بالون معده دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان هستند.

 

چه عوارضی ممکن است رخ دهد؟

عوارضی که در انجام روش بالون معده ممکن است رخ دهند، می توانند ناشی از انجام عمل اندوسکوپی و یا ناشی از قرارگیری بالون در معده باشند‌.

عوارض آندوسکوپی:

  • واکنش آلرژیک
  • مشکلات تنفسی یا بی نظمی قلبی
  • حمله قلبی
  • عفونت
  • ایجاد سوراخ در مری یا معده
  • آسیب به دندان ها
  • خونریزی ناشی از آسیب جزئی ناشی از آندوسکوپ

عوارض بالون معده:

  • احساس بیمار بودن
  • ایجاد رفلاکس اسید
  • یبوست یا اسهال
  • شکست بالون
  • انسداد روده

 

 بالون معده

 

پس از عمل بالون معده

پس از قرارگیری بالون در داخل معده ممکن است لازم باشد برای چند هفته فقط مایعات مصرف کنید، سپس به سمت غذای نرم و سپس بعد از یک تا دو هفته به سمت غذای جامد بروید.

به طور معمول یک تا دو روز پس از گذاشتن بالون معده می توانید به محل کار و زندگی روزمره خود بازگردید. در صورتی که احساس درد شما را از انجام کارهای روزمره خود باز می دارد، می توانید از پزشک خود در ارتباط با مصرف مسکن مشورت بخواهید.

باید به این نکته توجه کرد که بالن معده یک راه درمان برای لاغری نیست. این عمل تنها یک وسیله و ابزار کمکی در راه لاغر شدن و کاهش وزن افراد می­‌باشد. این روش برای موفق شدن حتما نیازمند یک رژیم غذایی مناسب در کنار تمرینات ورزشی مرتب است.

امروزه از بالون کمتر برای لاغری استفاده می شود و به عبارتی یک روش منسوخ شده به حساب می آید و روش های بهتری برای رسیدن به هدف لاغری جایگزین آن شده است.

برای آشنایی بیشتر با سایر روش ها و جراحی های لاغری و مشاوره رایگان در این زمینه با ما تماس بگیرید. کلینیک زیبایی سحر با تکیه بر تجربه چندین ساله، مهارت های به روز و دستگاه ها و تجهیزات معتبر شما را در مسیر رسیدن به تناسب اندام همراهی می کند.

جهت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

    نام و نام خانوادگی:

    شماره تماس:

    زمینه مشاوره:

    اگر این مقاله را دوست داشتید، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Buttonتماس سریع (لمس کنید)