انواع اشکال مختلف آلوپسی (ریزش موی سر)

اشتراک گذاری

آلوپسی یا ریزش مو به ریزش بیش از حد موهای سر اشاره دارد. در واقع از دست دادن کمتر از صد عدد از تارهای مو در یک روز امری طبیعی است؛ اما از دست دادن تعداد بیشتری از تارهای مو، به طوری که سبب کم‌پشتی مو و یا عاری شدن برخی از نواحی از مو شود، نگران‌کننده بوده و بایستی سریعا تحت درمان قرار گیرد.

آلوپسی می‌تواند فقط پوست سر و یا کل بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد؛ همچنین می‌تواند موقت و یا دائمی باشد و تحت تاثیر عواملی از جمله وراثت، تغییرات هورمونی، شرایط پزشکی و یا روند طبیعی گذر عمر ایجاد شود. در این مطلب قصد داریم تا با انواع آلوپسی و روند بروز این بیماری‌ها آشنا شویم.

 

هر کسی می‌تواند موهای سر خود را از دست بدهد. زنان و مردان در هر سنی می‌توانند دچار آلوپسی شوند. حتی در برخی از موارد ریزش مو در کودکان نیز اتفاق می‌افتد. اما به طور کلی ریزش مو در آقایان در مقایسه با خانم‌ها شایع‌تر است.

ریزش موی ارثی با افزایش سن شایع‌ترین علت طاسی است. برخی از افراد ترجیح می‌دهند اجازه دهند ریزش مو بدون درمان و پنهان ادامه یابد. دیگران ممکن است آن را با مدل مو، آرایش، کلاه و یا روسری بپوشانند؛ و برخی دیگر یکی از روش‌های درمانی موجود را برای جلوگیری از ریزش بیشتر مو و یا رشد مجدد انتخاب می‌کنند. بسته به علت ایجاد کننده آلوپسی، ریزش مو می‌تواند به شکل‌های مختلفی ظاهر شود؛ همچنین می‌تواند به طور ناگهانی ایجاد شده و یا یه صورت تدریجی و به مرور زمان رخ دهد و بر روی پوست سر و یا کل بدن شما تأثیر بگذارد. به طور کلی ریزش مو می‌تواند به یکی از انواع ذکر شده در ادامه مطلب نسبت داده شود:

 

آلوپسی آندروژنیک
آلوپسی آندروژنیک یا ریزش موی ارثی، شایع‌ترین نوع از آلوپسی می‌باشد. مردان و زنان مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک با فولیکول‌های مویی متولد می‌شوند که به طور ارثی به هورمونی به نام دی هیدروتستوسترون (DHT) حساس هستند. دی هیدروتستوسترون باعث می‌شود که فولیکول‌های مو به مرور زمان کوچک شوند و موهای نازک تری تولید کنند. سرانجام، فولیکول‌ها تولید موهای معمولی را متوقف می‌کنند و فقط موهای کرکی و نازک باقی می‌ماند. این عارضه در آقایان معمولا به این شکل است که خط رویش مو عقب‌تر می رود و قسمت مرکزی سر طاس می‌شود؛ اما زنان مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک همیشه از یک الگوی قابل تشخیص پیروی نمی‌کنند، آنها می‌توانند ناحیه وسیع‌تری از پوست سر خود را درگیر با این عارضه ببینند و به طور کلی با موهای کم‌پشت‌تری رو به رو شوند.

 

آلوپسی آره آتا
آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به فولیکول‌های مو حمله کرده و باعث ریزش مو در پوست سر، صورت و دیگر نواحی بدن می‌شود. این بیماری ۲ درصد افراد مبتلا را تا پایان عمر درگیر می‌کند. این بیماری هم بر مردان و هم زنان تأثیر می‌گذارد و در دوران کودکی نیز می‌تواند ظاهر شود.

آلوپسی آره آتا می‌تواند در چندین عضو خانواده رخ دهد، که نشان‌دهنده این است که ژنتیک نیز در این بیماری نقش دارد. در حقیقت اگر هر دو والد ژن‌های معیوب خاصی را به فرزند خود انتقال دهند احتمال ابتلا در فرزند آنها وجود دارد. به همین علت، بیشتر والدین مبتلا به این نوع از آلوپسی، این بیماری را به فرزندان خود منتقل نخواهند کرد. دانشمندان معتقدند که ایجاد این بیماری تنها به فاکتورهای ژنتیکی بستگی ندارد و عوامل محیطی نیز در ابتلا به آلوپسی آره آتا نقش دارند.

 

آلوپسی توتالیس
یکی از اشکال آلوپسی آره آتا می‌باشد که طی آن تمامی موهای ناحیه سر دچار ریزش کامل می‌شوند. این نوع از آلوپسی می‌تواند ابتدا به شکل آلوپسی آره آتا شروع شده و نواحی کوچک و مختلفی در ناحیه سر را دچار ریزش کند و در نهایت به ریزش کل موهای ناحیه سر منجر شود.

آلوپسی یونیورسالیس
این بیماری بسیار نادر پیشرفته‌ترین شکل آره آتا است که منجر به ریزش کامل موهای سر و بدن می‌شود. در واقع فرد مبتلا به آلوپسی یونیورسالیس، تمام موهای خود را از جمله ابرو، مژه، موی صورت، موهای بدن، موی نواحی شرمگاهی و موهای سر خود از دست می‌دهد. این نوع از آلوپسی یک بیماری خودایمنی است که طی آن سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله می‌کند.

آلوپسی

آلوپسی کششی
آلوپسی کششی ناشی از آسیب دیدگی فولیکول‌های مو به دلیل کشش مداوم یا کشیدن در مدت زمان طولانی است. استفاده مکرر از مدل موهای تنگ، مانند دم اسبی یا بافت، می‌تواند باعث ایجاد آلوپسی کششی شود. این حالت معمولاً در نزدیکی شقیقه‌ها یا در امتداد خط مو رخ می‌دهد. زنان آمریکایی آفریقایی تبار اغلب این نوع ریزش مو را در خط رویش‌های نزدیک به صورت تجربه می کنند، این ناحیه خط مویی است که بین دوگوش است و صورت را قاب می‌کند. باید توجه داشته باشید که اگر خیلی زود این مدل موها را اصلاح نکنید، ریزش موهایتان ممکن است دائمی باشد.

 

آلوپسی سیکاتریکال
آلوپسی سیکاتریکال، که به آن آلوپسی اسکار نیز گفته می‌شود، به گروهی از اختلالات نادر اشاره دارد که فولیکول‌های مو را از بین می‌برند و بافت اسکار را جایگزین آنها می‌کنند؛ نام‌گذاری این اختلال نیز به همین علت است.

اکثر اشکال این بیماری ابتدا به صورت لکه‌های ریزش مو ظاهر می‌شود که ممکن است با گذشت زمان گسترش یابد. بسیاری از زنان آمریکایی آفریقایی تبار از این وضعیت رنج می‌برند. در حالی که این اختلالات بر تعداد کمی از افراد تأثیر می‌گذارد، می‌تواند منجر به ریزش دائمی مو شود.

پیش از پیگیری درمان آلوپسی به کمک پزشک خود در مورد علت ریزش مو بحث کنید تا با توجه به علت بروز بیماری خود، بهترین راهکار درمانی را از میان گزینه‌های درمانی موجود انتخاب کنید.

جهت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

    نام و نام خانوادگی:

    شماره تماس:

    زمینه مشاوره:

    اگر این مقاله را دوست داشتید، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Buttonتماس سریع (لمس کنید)